Deurbel kopen?

Bij Gigatek vind je de deurbel die past bij jouw project

Je deurbel is letterlijk het eerste die je bezoekers verwelkomt, en dus een essentieel onderdeel van elk huis. Terwijl vroeger vooral bedrade deurbellen gebruikt werden, raakt de draadloze deurbel steeds meer in zwang - en dan hebben we het nog niet over de handige slímme deurbel!

Of je nu op zoek bent naar een 'ouderwetse' deurbel, een draadloze deurbel, een slimme deurbel of een deurbel met camera: bij Gigatek vind je telkens de grootste merken van deurbellen aan de scherpste prijzen.Welke deurbel is geschikt voor jou?

Je huis heeft sowieso een deur- of huisbel nodig - dat spreekt voor zich. Maar een deurbel kopen vergt wat denkwerk: er zijn zoveel verschillende soorten deurbellen dat het moeilijk is om te beslissen wat de handigste deurbel voor jou is. En dat hangt natuurlijk af van je noden.

Bedrade deurbel

Wanneer er al bedrading ligt voor je deurbel, kan je probleemloos voor een bedrade deurbel kiezen. Wanneer dat nog niet zo is, is het raadzamer om je deurbel draadloos te installeren.

De deurbel met draad is een van de oudste en meest vertrouwde soorten deurbellen. Hij staat via elektrische draden in verbinding met een beltransformator (of 'beltrafo'). Die transformator staat in contact met je elektrische installatie.

Het principe van een bedrade deurbel is vrij eenvoudig: wanneer iemand aanbelt en op de deurbelknop drukt, sluit een elektrisch circuit, en wordt een signaal gegeven aan de fysieke bel. Zo maakt de bel geluid.

De twee grootste voordelen van een bedrade deurbel zijn dat ze enerzijds minder gevoelig zijn voor storingen, en dus iets betrouwbaarder zijn dan de draadloze varianten. Daarnaast zijn bedrade deurbellen ook goedkoper. 

Daartegenover staat het grote nadeel dat de installatie ervan veel minder flexibel is - zeker als er vooraf geen bedrading is voorzien in je huis.

Draadloze deurbel

De moderne draadloze deurbel is een moderne variant van de deurbel met draad. Die kan veel makkelijker geïnstalleerd worden: je hebt er namelijk geen kabels voor nodig! 

Dankzij een draadloze verbinding stuurt de deurbelknop een signaal naar de ontvanger. Die is meestal ook draagbaar, waardoor het gemakkelijk is om de bel overal in huis mee naartoe te nemen.

Een moderne draadloze deurbel kan via radiosignalen werken, maar er bestaan ook WiFi-deurbellen. Die staan via een internetverbinding in contact met de ontvanger (die het belgeluid maakt), en eventueel met je smartphone.

Vaak kan je het volume van je ontvanger instellen, en zelfs koppelen aan meer dan één deurbelknop. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende beltonen toewijzen aan verschillende deuren, wanneer je een aantal deurbellen hebt.

Een nieuwe bedrade deurbel kan een goed alternatief zijn voor mensen die graag de betrouwbaarheid van een bedrade deurbel willen behouden, maar ook de flexibiliteit van een draadloze deurbel willen hebben. Dit type deurbel is ook gemakkelijk te installeren.

Over het algemeen is een draadloze deurbel eenvoudig te installeren en te gebruiken, omdat het geen bedrading of elektrische aansluiting vereist. Je kan draadloze deurbellen netjes ophangen op de gewenste plaats, de ontvanger in een stopcontact steken, en je bent klaar om je bezoekers te ontvangen!

Slimme deurbel

Slimme deurbellen zijn tegenwoordig erg populair - en terecht! Met slimme deurbellen kan je beelden opnemen, beweging detecteren, en alles monitoren vanop je smartphone. De meeste slimme deurbellen zijn ook draadloos en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd.

Een slimme deurbel is ideaal voor wie op zoek is naar extra beveiligingsfuncties, en een makkelijk te installeren bel wil. De slimme deurbel is wel iets duurder dan andere oplossingen.

Deurbel met camera

Een deurbel met camera, ook wel een video-deurbel of videofoon genoemd, is een slimme deurbel die ook beelden kan maken en doorsturen. Zo zie je meteen (via een monitor of smartphone) wie aan de deur staat. 

Een video-deurbel of deurbel met camera is handig voor wie dat extra beetje beveiliging zoekt voor z'n huis. Met een deurintercom kan je zelfs communiceren met je bezoekers - ook als je niet thuis bent, via de smartphone.

Gigatek biedt vele mogelijkheden op vlak van deurbellen. Op zoek naar een moderne, stijlvolle deurbel? Of eerder fan van een landelijke deurbel? Zwart, metaal of een andere kleur? Bij Gigatek kan je jouw deurbel kopen aan een sterke prijs!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien wie aan de deur staat?

Dankzij een slimme deurbel kan je eenvoudig op je smartphone zien wie aan de deur staat. Daarnaast kan je ook kiezen voor een (bedrade) deurbel met camera, een draadloze deurbel met camera of een video-deurbel.

Welke deurbel is de beste?

Dat is afhankelijk van wat je noden zijn. Wil je een melding krijgen op je smartphone dat iemand aan de deur staat, dan kies je bijvoorbeeld voor een slimme deurbel. Wil je gewoon een belsignaal krijgen zonder meer, kies je voor een simpele bel, die al dan niet bedraad is. In het ruim assortiment van Gigatek vind je alle verschillende deurbellen die je nodig hebt.

Wat voor deurbel heb ik nodig?

Wil je gewoon een signaal krijgen wanneer iemand op de beldrukker drukt? Dan kan je een eenvoudige deurbel kopen, al dan niet bedraad. Wil je eenvoudig zien wie er aan de deur staat? Dan ga je beter voor een deurbel met camera. Wanneer je ook een melding wil krijgen van bezoekers wanneer je zelf niet thuis bent, kies je best voor een slimme deurbel.

Hoe sluit je een bedrade deurbel aan?

Wanneer de bedrading al getrokken is, sluit je de draden aan op de nieuwe huisbel. Meestal heb je twee draden: een voedingsdraad en een beldraad. De voedingsdraad sluit je aan op de 'voeding'- of 'transformator'-aansluiting, en de beldraad op de 'bel'- of 'chime'-aansluiting. Schakel steeds eerst de elektriciteit uit, en raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke bel.

Wat heb je nodig voor een bedrade deurbel?

Om een bedrade deurbel aan te sluiten heb je meestal twee draden nodig: één voor de voeding en één voor de bel. Sommige bedrade deurbellen kunnen een extra draad nodig hebben, voor extra functies, zoals een camera of terugspreekfunctie.

Hoe werkt een draadloze deurbel zonder batterijen?

Draadloze deurbellen zonder batterijen werken met kinetische energie: wanneer iemand de beldrukker indrukt, levert dat de nodige energie op. Je ontvanger zal wellicht wel nog batterijen of stroom nodig hebben.

Hoe werkt een klassieke deurbel?

Wanneer er wordt aangebeld - en dus op de beldrukker (of deurbelknop) gedrukt wordt -, sluit er een circuit binnen in de beldrukker. Zo loopt er stroom door de bedrading naar een elektromagneet in de bel. Die magneet trekt een metalen hamertje aan dat tegen de metalen bel slaat. Zo hoor je dat er aangebeld is.

Is een deurbel op stroom?

Een deurbel op batterijen bestaat, maar een bedrade deurbel werkt inderdaad op stroom. Draadloze deurbellen werken vaak op batterijen, maar je 'gong' of ontvanger die geluid maakt, kan ook nog elektriciteit nodig hebben. Vaak is het vermogen van een deurbel 12v.

Wat is een plug-in-deurbel?

Wanneer we 't hebben over een plug-in-deurbel, hebben we het over de ontvanger: de 'gong' die geluid maakt. Die kan je om het even waar in je huis inpluggen in het stopcontact, zonder dat er draden naar je draadloze deurbel moeten lopen.


Meer bellen & parlofonie

Gie