Voorbedrade buis kopen?

Bij Gigatek vind je de juiste flexibele buizen, geschikt voor jouw project

Voor een veilige en makkelijke installatie van je elektriciteit zijn voorbedrade buizen onmisbaar. Vroeger werden vaak lege buizen met trekdraad gelegd, waar je achteraf je kabels doortrok, maar dat is gelukkig verleden tijd. Voorbedrade buis is een tijd- én geldbesparende oplossing.
Gigatek heeft voorbedrade buizen met alle courante kabels erin op voorraad. Zo gebruik je steeds de juiste buis met kabel voor al je residentiële of industriële projecten. Je vindt ook telkens de nodige specificaties en handige info terug bij elke voorbedrade buis.Waarom voorbedrade buis gebruiken?

Kabels zitten overal: in muren, vloeren, houtskeletten en in de grond. De flexibele voorbedrade buis zorgt dat je geen kabels meer hoeft door te trekken. De buis is voorzien van bedrading en maakt daardoor van kabels aanleggen voor iedere doe-het-zelver een simpele klus.

 Ga je verbouwen of renoveren? Of wil je eenvoudig een kabel wegwerken in de muur? Dan kan je veel tijd besparen door gebruik te maken van een voorbedrade flexibele buis, die je kent als de typische grijze geribde buis.

Voorbedrade flexibele buizen zijn pvc-buizen die verkrijgbaar zijn met alle courante kabels erin, zoals coaxkabel, buskabel, veiligheidskabel, signalisatiekabel of telefoniekabel. Voor wie zelf draden wil trekken, is ook een flexibele buis met trekveer te koop.

De flexibele buis is in verschillende lengtes en diktes te koop. Én je kan 'm zelf eenvoudig op maat maken wanneer je plannen veranderen. Het uitrollen van de voorbedrade buis doe je met het universele afrolsysteem van Flex-O-Cab. Daarmee kan je elk type buis afrollen.

Welke voorbedrade buis kiezen?

Natuurlijk is het voor aanvang van je werken belangrijk om na te denken welke kabels je precies wil voorzien, en hoeveel meter je nodig hebt. Uiteraard is het beter om wat ruimer te rekenen; je snijdt een voorbedrade flexibele buis makkelijk op maat.

Voor huishoudelijke installaties kies je voor een voorbedrade buis met VOB-installatiedraad of een flexibele buis met XVB-kabel. Voor installaties buitenshuis kies je voor een flexibele buis met EXGB-kabel.

Wanneer je toepassingen met bijvoorbeeld telefonie-, coax- of buskabels wil aansluiten, kies je ook telkens de juiste oplossing. 

Nog een oude flexibele buis zonder kabel? (TIP)

Wanneer je een lege buis hebt en er een trekdraad of andere kabel door wil trekken, doe je dat als volgt: maak aan één kant van de buis een stofzuigerslang vast en plak de kieren af met duct tape. Aan de andere kant stop je het begin van een touw. Het andere einde van het touw maak je vast aan de trekdraad. Met de stofzuiger zuig je het touw door de buis. Vervolgens kun je nu eenvoudig je kabels door de flexibele buis trekken.


Meer kabel & draad

Gie