Verdeel- en schakelkasten


De verdeelkast is de centrale hub  van de elektriciteit in je woning. Het is de plek waar de stroom die via de voedingskabel van het stroomnetwerk binnenkomt verdeeld gaat worden door je woning. De automaten in de verdeelkast beveiligen ook je interne elektriciteitsnetwerk.

In de verdeelkast vind je verschillende onderdelen: een differentieelschakelaar (ook wel verliesstroomschakelaar, aardlekschakelaar of onderbrekingsschakelaar genoemd), zekeringen, overspanningsbeveiliging en je elektrische kringen.

In een moderne schakelkast (ook wel groepenkast genoemd) zitten meerdere installatie-automaten en een aardlekschakelaar.

Tip: als je differentieelschakelaar of automaat warm aanvoelt is er waarschijnlijk sprake van overbelasting. Controleer dan of je niet te veel apparaten op één groep hebt aangesloten.

Gigatek levert alle onderdelen voor je verdeelkasten. Van opbouw- en inbouwkasten (ook waterdichte voor gebruik in vochtige ruimtes) tot verschillende schakelkasten met toebehoren. Ook leveren we onderdelen voor meetkasten, inclusief meetsystemen.


Meer zekeringskasten & toebehoren

Gie