Videofoon kopen?

Bij Gigatek vind je de beste videofoon voor jouw project

Bij Gigatek vind je kwaliteitsvolle draadloze videofoons, maar ook videofoons met wifi en videofoons met tweedraadsaansluiting. Daarnaast zijn ook onze videofoons met app voor de smartphone erg handig.

We geloven rotsvast in de kwaliteit van onze videofoon-merken Bticino, Niko, Aiphone, Panasonic, Urmet en Elvox.Dankzij een videofoon zie je meteen wie aan de deur staat wanneer iemand aanbelt. Is het fijn bezoek? Dan open je de deur via de videofoon!

Videofonie is ook zeer handig in appartementsgebouwen, of andere plaatsen waar het makkelijk is om vanop afstand te weten wie aanbelt. Zo kan je makkelijk vanop afstand de deur openen via het intercom-systeem van de videofoon.

 

Een videofoon is gewoon hándig

Denk je eraan om je deurbel te vervangen door een videofoon? Goed idee. Een videofoon brengt dat tikkeltje meer comfort en biedt heel wat mogelijkheden: wanneer je bezig bent in huis, hoef je niet telkens naar de deur te rennen wanneer iemand aan de deur staat. 

Dankzij de camera zie je wie net heeft aangebeld, en met de parlofoon spreek je met je bezoeker. Kies je voor een videofoon met smartphone-app, dan hoef je zelfs niet thuis te zijn om te kijken wie aan de deur staat: je ziet het op je smartphone, en je opent de deur vanop elke plek in of buiten huis: een videofoon met deuropener maakt je leven dat tikkeltje makkelijker.

Bezoek gekregen, maar niet thuis? Dan nemen veel videofoons een foto van de persoon aan je deur.

Sommige videofoons hebben zelfs een codeklavier, waarmee je makkelijk je deur kan openen. Dankzij een videofoon met codeklavier vergeet je nooit nog je sleutel, wanneer je het huis uitgaat!

Heb je een domoticasysteem, dat ook je verlichting of verwarming aanstuurt? Dan kan je je videofoon daarin integreren.

 

Benodigdheden voor videofonie

Videofonie bestaat natuurlijk uit meer dan een deurbel met een camera (je buitenpost): je hebt ook een binnenpost (een 'ontvanger') nodig, zoals een monitor, waarop je kunt zien wie aan de deur staat. Met de nieuwere types kan je vaak ook je smartphone gebruiken als binnenpost.

Kabels videofoon

Het soort kabel dat je nodig hebt, is afhankelijk van het type videofoon dat je hebt. Vaak werken videofoons met SVV-kabels, maar ook UTP-kabels worden gebruikt.

Videofonie-Kits

In het gamma van Gigatek vind je ook kits voor videofonie. Zo ben je er zeker van dat je alle benodigdheden hebt om je videofoon te installeren.

Wil je een extra binnenpost (parlofoon met scherm) of buitenpost (deurbel met camera) installeren? Dan kan je die ook terugvinden bij onze producten. Kortom: videofonie op maat van jouw woning!

 

Een videofoon installeren

Een videofoon installeren is doorgaans vrij eenvoudig, maar wel afhankelijk van welk type je kiest.

Ga je voor een draadloze videofoon, dan is je videofoon aansluiten eenvoudig: je zorgt voor toevoer van stroom, en je hoeft je verder geen zorgen te maken over de verbinding van buiten naar binnen: je draadloos systeem maakt zelf connectie tussen de zender (de deurbel) en de ontvanger (je scherm).

Voor een videofoon met WiFi werkt de installatie hetzelfde, alleen hoef je je systeem nog aan te sluiten op je WiFi-netwerk.

Voor analoge videofoons ligt het iets ingewikkelder: er komt namelijk bedrading bij kijken. Vaak werken videofoons met een tweedraads-aansluiting, maar dat is afhankelijk van het aantal functies dat je systeem heeft. Om bestaande deurbellen te vervangen, kan je je leidingen wel hergebruiken, maar kijk altijd in de handleiding welke draden je nodig hebt.

Weinig ervaring met de installatie van videofonie? Roep dan de hulp in van een ervaren elektricien te werken om je bekabeling te leggen.

Bij Gigatek kan je de beste videofoon kopen voor jouw project. Alle onze videofoon-merken zijn van hoge kwaliteit, en onze videofoon-prijzen zijn erg scherp. Bij Gigatek ga je voor de beste videofoon: zwart, met WiFi of een videofoon met geheugen? Je vindt 'm hier!

 

Veelgestelde vragen

Welke kabels of draden heb ik nodig voor een videofoon?

Heel wat videofoons gebruiken een tweedraads-aansluiting. Dat kunnen gewone VOB-draden zijn. Andere videofoons vereisen een SVV-kabel of een UPT-kabel. Kijk steeds op de handleiding van je videofoon om te zien welke kabels of draden je nodig hebt.

Wat is het doel van een videofoon?

Videofonie geeft je een beeld van wie aan je deur staat, en je kan makkelijk communiceren met je bezoek. Ook kan je vaak je deur openen via de videofoon.

Hoe werkt een videofoon?

Een videofoon bestaat uit twee delen: de buitenpost en de binnenpost. De buitenpost bevat een camera en microfoon waarmee je bezoeker kan worden gezien en gehoord, terwijl de binnenpost een monitor en luidspreker heeft waarmee je beeld krijgt, en kan spreken met je bezoeker.

Waar videofoon plaatsen?

Je plaatst de buitenpost van je videofoon aan de deur of de poort waar bezoekers aankomen. De binnenpost (het bedieningspaneel met monitor) plaats je op een plaats die eenvoudig te bereiken is, zoals je woonkamer, bureau of keuken.

Wat is een IP-videofoon?

Een IP-videofoon werkt met een IP-netwerk. Dat betekent dat je videofonie is verbonden met het internet of het lokale netwerk van een gebouw.

Wat is de beste videofoon?

Een goede videofoon biedt heldere beelden en geluid, heeft een eenvoudig te gebruiken interface en is betrouwbaar en duurzaam. Jouw keuze voor de beste videofoon hangt af van jouw specifieke behoeften en budget.


Meer bellen & parlofonie

Gie