Kabels of draad kopen?

Bij Gigatek vind je de juiste stroomkabel en schakeldraad voor jouw project

Zonder elektriciteitskabels of -draad heb je geen werkende elektro. Maar niet elke kabel is gepast voor elke toepassing. Daarom begeleidt Gigatek je graag in het vinden van de juiste kabels voor vlot werkende aansluitingen, met kwalitatieve elektriciteitskabels, elektriciteitsdraad en voorbedrade buizen.
Welke draden of kabels je ook nodig hebt, je vindt de meest kwalitatieve bij Gigatek, aan een voordelige prijs.Elektriciteitskabels

Kabels voorzien jouw elektro van elektriciteit. Bij Gigatek koop je kabels per meter of per rol - zo kan je al je elektronische installaties probleemloos aansluiten.

Maar het is natuurlijk dat je voor elke toepassing de juiste kabel gebruikt. Voor de aansluiting van elektriciteit gebruik je vanzelfsprekend een stroomkabel. Bij het aansluiten van schakelmateriaal, verlichting of zekeringkasten gebruik je een vaste kabel, de XVB-kabel

Wanneer je hetzelfde nodig hebt voor buiten, ga je dan weer voor een EXVB-kabel. Zoek je een heel solide elektriciteitskabel, dan ga je voor een neopreen-kabel. Dat is een kabel die omhuld is door soepel rubber, en tegen een stootje kan.

Naast elektriciteitskabels bieden we natuurlijk ook data-kabels aan. Daarmee ga je, in plaats van stroom, data versturen. Handig zijn bijvoorbeeld UTP-kabels, om computers of andere apparaten met een netwerk te verbinden. 

Maar ook USB-kabels of HDMI-kabels zijn data-kabels, om data te sturen naar je computer of ander toestel. En je gebruikt BUS-kabels voor digitale communicatie tussen verschillende elektronische systemen of voor domotica.

Ook vind je in ons assortiment kwalitatieve coax-kabels. Daarmee verstuur je hoogfrequente signalen voor televisie en radio - met andere woorden: beeld en audio. Je vindt coax-kabels in verschillende diktes, afhankelijk van wat jouw project nodig heeft. Wil je audio sturen naar je luidsprekers, dan kies je voor onze luidsprekerkabels.

Wanneer je een nieuwe woning plaatst, ben je ook verplicht een aardingslus te installeren. Zo voorkom je dat je geëlektrocuteerd wordt door defecte apparaten.

Uitgebreide informatie over al onze producten vind je telkens op de productpagina's.

Draden

Wie iets over elektriciteit weet, weet ook dat kabels en draden twee verschillende zaken zijn. Daar gaan we 't hieronder nog over hebben, maar natuurlijk biedt Gigatek ook de beste opties in elektrische draden aan.

Voor de aansluiting of het onderhoud van een elektrische installatie heb je altijd installatiedraad nodig. Die voert de stroom van je meterkast naar je installatie of apparaat. Voor de interne bekabeling van apparaten gebruik je flexibele montagedraad

Je gebruikt bijvoorbeeld een VOB-draad voor de binnenhuis-installatie van verlichting, schakelmateriaal en zekeringkasten. Een soepelere variant voor de VOB-draad is de VOBST-draad. Wanneer je met toepassingen werkt waarbij hoge temperatuurwisselingen kunnen voorkomen, gebruik je een hittebestendige SIF-draad.

Bij Gigatek vind je draden in allerlei kleuren. Die kleuren geven de functie aan van een draad. Zo gebruiken we voor een fasedraad de bruine kleur, en voor de nuldraad de blauwe kleur. Aardedraden hebben dan weer een groen-gele kleur.

Voor je aan de slag gaat met de installatie van je elektriciteit, is het belangrijk steeds goed na te denken over je keuze op vlak van type en kleur draad. Zo krijg je achteraf een overzichtelijk beeld van alle draden in je huis, en waar ze voor dienen! 

Voorbedrade buizen

Met een flexibele voorbedrade buis hoef je nooit meer kabels door te trekken. De buis is zelf van bekabeling voorzien, waardoor je kabels veel eenvoudiger aanlegt.

Met voorbedrade buizen leg je snel je kabels én beschermende buis aan. Zo hoef je niet met een trekdraad werken. Wanneer je nog niet zeker bent welke draden je precies nodig hebt, kan je ook een flexibele buis met trekdraad voorzien, als wachtbuis. Zo kun je later heel eenvoudig een extra kabel trekken, zonder enige moeite.

Voor onze voorbedrade buizen kiezen we voor Flex-o-Cab, de meest verkochte en makkelijkst handelbare geribbelde buis op de markt.

Wat is het verschil tussen kabel en draad?

Vaak worden kabels en draden door elkaar gebruikt, maar er zitten wel degelijk verschillen in de betekenis. Kabels zijn een samenstelling van één of meerdere draden, gebundeld in een isolerend omhulsel. Een draad is daarentegen maar één enkele geleider.

Zo bestaat een coax-kabel bijvoorbeeld uit meerdere draden, die gebundeld zijn door een isolerend omhulsel. 


Gie