Parlofoon kopen?

Bij Gigatek vind je de ideale parlofoon voor jouw voordeur

Een gewone deurbel wordt de laatste jaren meer en meer vervangen door slimme deurbellen en parlofoons. En terecht: die zijn veel handiger.

Met een parlofoon of deurintercom kan je vanop afstand horen wie aan de deur staat, en laten weten dat je eraan komt. Én ze maken het des te makkelijker om ongewenst bezoek buiten te houden (we vertellen het niemand!).

Bij Gigatek vind je parlofoons van de meest kwalitatieve merken, zoals Bticino, Niko, Aiphone of Urmet, aan de scherpste prijzen.Wat is een parlofoon?

Een parlofoon is een deurbel die een 'terugspreek'-functie heeft. Je kan met andere woorden spreken met de bezoeker die net aangebeld heeft.

Eén deel van de parlofoon wordt geïnstalleerd bij de ingang van het gebouw - waar je bezoekers zich aanmelden -, terwijl het andere deel zich binnen bevindt.

Een parlofoon is een handig middel om te weten wie er aan de deur staat zonder de deur open te doen, en kan zorgen voor extra veiligheid en controle over wie er binnenkomt. Met een parlofoon met deuropener kan je je voordeur vanop afstand openen.

 

Welke parlofoon werkt best voor jou?

L'embarras du choix: er zijn heel wat verschillende parlofoons waaruit je kunt kiezen. We zetten de belangrijkste types graag op een rijtje voor je, zodat een parlofoon kopen een eitje wordt.

Bedrade parlofoons

Wanneer er al kabels zijn getrokken in je woning, kan je probleemloos kiezen voor een bedraad exemplaar. Die wordt geïnstalleerd met een bedrade verbinding tussen de binnen- en buitenunit. Een bedrade parlofoon is meestal de meest betaalbare optie.

Draadloze parlofoons

Een draadloze parlofoon werkt - verrassing! - niet met een draad. Draadloze systemen versturen klank (en soms beeld) via radiosignalen.

Dat zorgt ervoor dat zo'n draadloos systeem veel makkelijker te installeren is dan een bedrade audio-deurintercom. radiosignalen hebben geen bedrading nodig en gebruiken in plaats daarvan een draadloze verbinding tussen de binnen- en buitenunit. Ze zijn handig in situaties waar bedrading moeilijk of onmogelijk is.

Pas op: 'draadloos' betekent niet altijd dat je parlofoon met WiFi-verbinding werkt. Wil je een Wifi-parlofoon of videofoon aansluiten, kies dan voor een WiFi-deurbel. Zo kan je je deur ook vaak openen vanop afstand, via een app op je smartphone.

Videofoon

Een video-parlofoon of parlofoon met camera heeft naast de luidspreker en microfoon ook een camera om de bezoeker te kunnen zien op een display binnen. Dit zorgt voor extra veiligheid en controle omdat de bewoner kan zien wie er aan de deur staat.

Een video-deurintercom-set is vaak ook compatibel met je smartphone. Zo zie je ook zonder monitor wie je er bij je aan de deur staat, en kan je je videofoon vanop afstand bedienen.

Zorg er bij het bestellen van een nieuwe videofoon-kit zeker voor dat je voor een volledige set kiest - Gigatek biedt ook onderdelen van parlofoonsystemen aan.

Parlofoons met meerdere bellen

Wie in een appartement woont, kan natuurlijk niet zomaar een eigen parlofoon aan de ingang plaatsen - het zou een mooi zicht zijn mochten alle bewoners hun eigen intercom-systeem installeren!

Gelukkig bestaan daarom parlofoons met verschillende bellen, waardoor een bezoeker eenvoudig kan aanbellen bij het juiste appartement.

 

Parlofoon aansluiten

Wanneer je een bestaande deurbel vervangt door een bedrade parlofoon, kan je vaak de bestaande bekabeling behouden. Een parlofoon aansluiten is dan ook meestel vrij eenvoudig.

Een bedrade parlofoon heeft meestal een tweedraads-aansluiting, terwijl een videofoon met meerdere functies meer draden nodig kan hebben. Kijk steeds op de handleiding van je parlofoon voor een correcte aansluiting. Vraag indien nodig hulp aan een professionele elektricien.

Een draadloze video- of parlofoon-oplossing aansluiten is nog eenvoudiger, en heeft meestal een snelle installatie. Kies een goeie plaats om je buitenpost op te hangen - meestal op de plaats waar je deurbel zou hangen. Volg de handleiding om je buitenpost correct op te hangen.

De binnenpost (of ontvanger) komt op een handige locatie, waar je vaak bent. Denk aan de keuken, je slaapkamer of je kantoor. Koppel de buiten- en binnenpost volgens de handleiding van je parlofoon.

Bij Gigatek kan je de perfecte parlofoon kopen voor jouw project. Op zoek naar een parlofoon met deuropener, een WiFi-parlofoon of een parlofoon met camera? Bij ons vind je parlofoons in alle maten en vormen: van een parlofoon met mooie aluminium buitenbehuizing tot stijlvol zwarte parlofoons. Gigatek is jouw parlofoon-specialist!

 

Veelgestelde vragen

Wat kost een parlofoon?

De kosten van een parlofoon variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type parlofoon, de functies waarmee hij is uitgerust, de kwaliteit en het merk. Over het algemeen variëren de kosten van een eenvoudige bedrade parlofoon tussen de € 50 en € 200, terwijl de kosten voor een geavanceerde draadloze video-intercom met alle functies hoger kunnen zijn, variërend van € 200 tot € 1000 of meer.

Hoe werkt een parlofoon?

Een parlofoon bestaat uit twee delen: een buitenunit met een drukknop en een binnenunit met een luidspreker en een microfoon. Wanneer iemand op de drukknop bij de buitenunit drukt, wordt er een signaal naar de binnenunit gestuurd. De persoon binnen kan dan met de bezoeker communiceren via de microfoon en luidspreker van de binnenunit.

Welke kabel heb ik nodig voor een parlofoon?

De kabel voor een bedrade parlofoon kan variëren afhankelijk van het type parlofoon. Voor een bedrade parlofoon worden meestal tweeaderige kabels gebruikt, terwijl voor een videofoon met meerdere draden een kabel met meer aders nodig kan zijn. Je vindt alle nodige bekabeling bij Gigatek.

Hoeveel draden heeft een parlofoon?

Een bedrade parlofoon heeft meestal twee draden nodig. Een videofoon aansluiten doe je met meerdere draden - afhankelijk van de functies van je videofoon.

Hoe een parlofoon met camera installeren?

Het installatieproces voor een parlofoon met camera is afhankelijk van het merk en model. Doorgaans monteer je de 'bel' en video bij de ingang van het gebouw, en zorg je daar eventueel voor de nodige bekabeling en stroomtoevoer. Die kabels sluit je ook aan op de binnenpost. Het is belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen.

Welke kabel nodig voor video-parlofoon?

Voor de meeste video-parlofoons is een UTP-kabel nodig, maar elke videofoon heeft andere specificaties. Kijk dus zeker op de handleiding om te weten welke kabels jouw video-parlofoon nodig heeft.


Meer bellen & parlofonie

Gie